Меч Iвана

Дрижить земля під їх ногами,
Стоять козацькії полки,
Рука Виговського Івана,
Меч дістає із піхов свій.
Полки до бою вже готові,
Меч блиснув сонцем і дощем,
Меча окроплено вже кров'ю,
За волю битись ним тепер.

На вістрі вкраїнського полка,
Піднімає меч Виговського рука,
На могутній дух, на захист нам,
На погибель злим підступним москалям.
Гримне небо і тремтить земля,
Меч Івана Русь з неволі визволя,
Із Вкраїни хай пощезне враг,
Меч Івана повернув нам рідний стяг.

Той меч свободи український,
Тримали Кий і Святослав,
Король Данило і Хмельницький,
Він Україну захищав.
Тримав Петлюра й холод'яри,
Тримали лицарі УПА,
Від Бога дану не віддали
Ми землю, меч - то боротьба.


Рецензии