Який у землетрусу колiр...

"Який у землетрусу колір?" -
                "У землетрусу колір: крові,
пожеж, розгніваного моря,
                а ще унього "колір"... горя".

"Який у землетрусу голос?" -
                "Могутній, наче сто громів;
...двигтять  громи підземні - ось-ось
                розломлять сушу, мов пиріг".

...В той час земля хисткою стала,
                як на озерах крига тала;
на тлі своїм вона хитала
                міста, заводи... - все до дна.
В той час душа моя кричала,
                мов збожеволіла вона.


Рецензии