Ой, ти, терне, тереночку

Ой, ти, терне, тереночку,
                не народжуйся в садочку -
там не буде тобі волі,
                там не буде тобі долі.
Підростеш - тебе впізнають -
                проклянуть і заламають.

Ой, ти, терне, тереночку,
                народися у лісочку,
народися скраю поля -
                там твої і воля, й доля.
Там вітри..; хоч завивають, -
                тобі віт не поламають.

Ой, ти, добрий парубочку,
                не бери шинкарську дочку.
В неї таляри й дукати..,
                та лукаві батько й мати.
В очі - гарні, в спину - лають;
                і дають - та докоряють.

Світ широкий, ще й чудовий...
            А ти ж хлопець чорнобровий..!


Рецензии