Без мУки душа...

Без мУки душа не зростає...
              Без ночі світанку нема...
Для днів повеневих збирає
                замети і кригу зима.
Сьогодні лютують морози,
             вітри завивають, гудуть. -
Та прийдуть веснянії грози;
                поля і сади зацвітуть.

Хто йде, той дорогу долає...
                Під гнітом надія живе...
І доля незлою буває...
             Допоки нам сонечко сяє -
вперед і вперед!... Нас чекає
                за обрієм щастя нове.


Рецензии