Вершина

                (ювілейне)

Усе життя я йшов до цього.
                І ось, нарешті, тут стою:
вершина, небо близько Бога... -
             Згори дивлюсь на путь свою.
А як я йшов... Не завжди рівно... -
                Адже під'йом такий крутий...
Спасибі, доленько-царівно,
           за добрий погляд, догляд твій.
Вам, янголи, вклоняюсь щиро,
                за те, що берегли мій дух;
та закликали: знати міру,
                робити виважено рух.
Спасибі, люди, люди добрі
                (я пам'ятаю вас усіх), -
мені за помисли хоробрі
                ви не ламали крил і ніг.

Куди ж тепер іти, летіти..?
                Пропасти у космічній млі?
Та ні... - Туди, де варто жити. -
                Ізнов до рідної землі.


Рецензии