108 -час-

Зернятка кави, льону, лісові горішки.
Боби какао, м'ята, базилік.
Немає ліку поєднанням:
фактури, запаху, смакам.
Каміння шурхотить дрібне.
Хтось ходить під вікном, стоїть.
Цвітуть осінні квіти:
фіалки, хризантеми, флокси.

Я довго вибираюся у світ.
В осклепі тепло, затишно і тихо
так, що чутно дзвін
якоїсь дивної планети.
Не хочеться питати:
"хто ти? де ти?",
бо хтось стоїть отам, де пахнуть квіти
і береже твій сон - твоє життя,
цей безкінечний дзен,
цю дао-стрічку_вісім.

Тут можна бігти проти вітру
або плисти за течією:
Десни, Росі чи Хуанхе.
Тут можна навіть полетіти просто так,
як янголи чи діти часом літають.
Тут можна все, у цьому озері купаючись.
А потім випити амріти і зрозуміти,
що час - це діти, що хочуть просто миру і любові.
А решта - позачасся.


© Copyright: Валентин Лученко, 2015


Рецензии
Дякую!

.... дзен..... безкінечність...... вісімка.... Любов....

Найсвітлішого!

Катерина Жебровська   10.08.2015 10:39     Заявить о нарушении
І Вам дякую! Найсвітлішого!!!

Валео Лученко   10.08.2015 11:35   Заявить о нарушении