Пам ятi N N

Заспокойтеся, заздрісні люди, -
                вже його на цім світі нема;
і ніколи між нами не буде.
             ...Сталось так: наче влітку - зима...
Він палав... Як палав невгамовно!
               Світлом добрим горів, золотим.
Всіх збагачував щедро духовно;
                хоч не був, безумовно, святим.
Був людиною - завжди, у всьому;
                як дав Бог і як сам він хотів.
Розумів і князів, і сірОму...
                Зла навмисно не діяв нікому.
З чужини все тягнувся додому.
                ...А тепер ось на небо злетів.


Рецензии