Православен пейзаж на Аляска

               
                Я нижайший слуга местных народов и нянька»

                На преп. Герман Аляскински               
             по случай 45 годишнината от прославлението му

В кристалния въздух над остров Елови,
на гората във снежните скути
чуй как светото Евангелско слово
се носи и поглъщат го с жар алеути.

А по пътеката сребърно лунна,
на Своята слава във блясъка
Бог навлиза в Монашеската лагуна
и в сърцето на дивна Аляска.

Не. Това не е полярна илюзия.
Това не е и зимен мираж,
а северно небесната музика
в светостта на православен пейзаж.


Рецензии