Летiла зозуля

Летіла зозуля, а за нею друга...
         Не дивуй, що в мене біля серця туга.
Летіла зозуля, в польоті співала,
                на березу сіла - співати не стала.

"Ой скажи, зозуле, скільки мені жити;
    ти ж бо, кажуть люди, вмієш ворожити".
Закувала птаха - я почав лічити:
        скільки на цім світі маю ще прожити.

Кує... З кожним ковом душа моя мліє
          і з наступним разом все більше радіє.
Ось уже і двадцять... та уже і тридцять...
              Зазначаю тихо: "Це мені годиться".

Як пішло за сорок... - душа моя впала. -
           Краще б ти, зозуле, та вже перестала.
Бо, як є надії, можна рахувати,
               а як марні мрії... - нічого й гадати.

Та.., друга зозуля, полетіла далі...
             Не дивуй, що нині я ходжу в печалі.


Рецензии