Сiльська плiтка

         (під час перерви
                на польових роботах)

- А що я зараз вам скажу.
                Ой що я зараз вам скажу!
- Та що нового скажеш ти?
                - Ой що я зараз вам скажу!
- Кажи вже, ладно, не крути.
                - Чого іржеш?!
                - Я не іржу.
- Дівчата, слухайте: "жу-жу...".
                - Ого!!! Спасибі,  шо сиджу!
на згадку вузлик зав'яжу!
                - Я за кумою побіжу...
Ой за кумою побіжу!
                Кума послухає - впаде...
- Та ось вона сюди іде.
                - Ти чула, що...?
                - Учора? Де?
Ой... Я невістці напишу.
                ..."Шу-шу..?"
                - Ну я тебе прошУ...
- Ще й це...
                - Та здохну.., як брешу!
                - Ну й новина! Оце діла!
Що, так взяла і повела?
                Оце так-так... І сміх, і гріх.
А він?
                - Та з радістю побіг!
- Ой дівка! Косу запліта..
                - На вигляд - горлиця свята.
А що ж у неї за мета?
                - Слід, як лисиця, заміта...
-...Та в нього зір, як у крота...
                - Отож... - не бачить нічорта...
- Вона!!!  Все інше - марнота...
                - Еге ж... - нахабна і крута...
- Бере - назад не поверта...

Бригадир:

- То - чийсь дурний  невдалий жарт.
                Про це базікати не варт.
Встаєм! Пішли, пішли, дівки! -
                На нас чекають буряки.

Усі співають:
- "Ой на горі два дубки,
                ой на горі два дубки...".
            


Рецензии