Шеърларим

Дунё кузимга булди тор
Дилимга етди озор.
Дарё булди куз ёшларим
Юпанч булди шеърларим.

Дуст билан яйрар кунгил,
Килма бандангни дустга зор.
Дустга зор булганимда,
Дустлик килди шеърларим.

Бир хамдард тополмадим
Юрак тулиб кетганда.
Дардимни куйлаб хар кун
Хамдард булди шеърларим.

Менга сирдош булдилар
Сирларим купайганда.
Бехос кокилганимда
Тиргак булди шеърларим.

Кувнок шеър ёзинг дерлар
Мен хам истардим шуни.
Хижрон утида , бу юрак
Ёзолмаган шеърларим.

Лекин калблар кулгу истар,
Инсонда хам калб бор ахир.
Менинг калбим-ку жуда кенг
Шодли,кулгули шеърларим.

Битмай колмас бошлаган байтим
Кузларимдан калкиб ёшларим.
Давомини калбимга ёздим
Куз ёшимга овунч шеърларим.

Миннатдорман шеърларим сиздан,
Шукрлар ки булсин Оллохга
Огир,дардли бу кунларимдан
Халос килган истеъдодимдан.


Рецензии