Нового нiчого

Лише в хату Микола - із школи -
                за підручники тут же засів.
Мати каже: - А що це, Миколо?
                Не було ще такого ніколи.
Ти спочатку б хоч трохи поїв.
      Потім батько: - Що в школі нового?
Може ти нам "п'ятірку" приніс?!
            Що мовчиш? - Та нового нічого... -
тихо підліток буркнув у ніс
  - Тільки: завтра знов батьківські збори...
ще тихіше Микола додав.
         - Як це знов?! Я ж лише позавчора
три години там "прозасідав"..!
                І куди тут подітись Миколі? -
(Стусани зараз будуть і крик...).
        - Завтра збори... - в обмеженім колі:
ти, директор і мій керівник.


Рецензии