Д вчин

Коли я тебе побачив вперше –
Таку струнку і гарну,
Сяючу красою, неперевершену,
Полинув у країну мари.

Вітер перебирає твоє волосся,
Легенько, немов фестони з квітів,
Ти у білій сукні, вінець на голові з колосся,
Йдеш у гаю пахучими розами вкритім.

Високо в небі сонце сяє,
Розсіює золоті промінці,
В твоє прекрасне личко заглядає,
Немов улюбленій донці;.

Злегка ступаєш ніжкою на зелену траву,
Не відчуваєш земного тяжіння –
Летиш у повітрі, хмари плетеш у канву
Й збираєш небесне цвітіння.

Це твій світ, твоя казка,
Тобі радість приносити повинно
В усіх своїх красках,
Моя люба дівчи'но.


Рецензии