Прийшов назустрiч дивний час

Прийшов назустріч дивний час

Прийшов назустріч дивний час,
Усе руйнується навколо,
Ми сліпо йдемо до мети,
Де темрява і тісний хаос.

Один до одного як звірі,
На волі кожен сам собі,
Будує, ріже і вбиває,
На хрест надієшся святий?

Гніздо розвелось коло серця,
Клубок потворний і німий,
І кожен з нього виїдає,
Куштує кров.

Куди ступити у пітьмі,
Де на колінах білий ангел,
Латає рани на спині,
У небо дивиться із страхом?

А я живу і мій смітник,
Де діти плачуть коло баку,
Прокляті бджоли на душі,
Застрянуть й розривають тіло.

Я рушу вільним як усі,
Картонні двері у солодкий світ,
Розгніваних людей і дзвін пляшок,
Стягнули з ніг останню силу.

Я крок за кроком до могили,
Але куди сміття душевне діти,
Де впасти і для чого жити,
Терпіти вічно їхній жарт?

Чи вічно з тугою на серці,
Тягнути те що не по силі,
Але дивитись уперед,
Як час спливає?


Рецензии