Юлияна Донева - Звезди в пелени

„ЗВЕЗДИ В ПЕЛЕНИ”

Ето, почва надпреварата
на " Звезди във пелени".
Тръпнат майките във залата,
кой ли днес ще победи!

Някой шепне зад гърба ми:
„Пее като славей, знам,
но се притеснявам само,
да не засече от срам.“

Тюхка се пред мен Елица:
"Май, че ми виси сукмана !"...
 „Аз ще ставам фолк певица" -
тихо обяснява Ана.

Дядо стар, над очилата
наставлява своя внук:
„Щом приключиш с номерата,
бързо слизаш ей от тук.“

Две момиченца с бухалки
хвърлят, хващат ги в синхрон.
Нищо,че са още малки,
знаят що е шампион.

Бабички със шапки сиви,
коментират помежду си:
„Ама, че са талантливи,
а деца са, представи си.
 
- Бе, деца, ама звезди са,
туй веднага си личи.“
..." Аз съм българче.“- започва
Митко с блеснали очи.

Верчето с кордела синя,
тика обръча напред:
" Направете път да мина,
ето, идва моят ред."

Всички тръпнат от вълнение,
но се чувстват тъй приятно!
На такова представление,
бих присъствала стократно.


Рецензии