Огiрочки

Огірки я посіяв невчасно,
       кращий термін прогавивши, власне;
їх тепер кожний день поливаю -
                та ще й досі врожаю не маю.

Огірочки, слабенькі, невдалі, -
                буду вас поливати і далі;
розвивайтесь, ростіть - не баріться,
                на турботу мою відгукніться.

Люди відрами носять, мішками;
                запаслися уже й "жовтяками",
а у мене: то буря, то спека... -
                до збирання врожаю - далеко.

Та сьогодні і я маю "взяток" -
                огірочків зібрав аж... десяток!
Хай вже осінь у двір зазирає -
                я надію-таки не втрачаю.

Огірочки, слабенькі, невдалі, -
                буду вас поливати і далі;
розвивайтесь, ростіть - не баріться,
                на турботу мою відгукніться.


Рецензии