Татовi

Твоя душа в інших світах
По волі божій спочиває.
Явися, тату, хоч у снах,
Прийди до мене, я благаю.

І я повідаю про те,
Що за життя не встиг сказати,
Бо щось в тобі було святе.
Як не стачає тебе, тату.

На полі мріяв ти робить,
Ростити хліб і будувати,
Та, щоб країну захистить,
Із хлібороба став солдатом.

Корсунь-Шевченківські поля
На межах червоніють маком -
То твоя кров, яку пролляв
Під час запеклої атаки.

Гордився тим, що селянин,
І, не зважаючи на скрути,
Міг досягти таких вершин,
Що я не зможу осягнути.

Ти не любив когось просить,
Нічого в світі не боявся
І світлом наповнялась мить,
Коли ти радісно сміявся.

І не приховував гріхів,
Міг своїх недругів прощати.
Сьогодні з відстані років
Я бачу велич твою, тату.

Твоєї мудрості мені
Нині в житті не вистачає.
Прийди до мене хоч у сні,
Явися, тату, я благаю.


Рецензии