Терпи?..

В ту саму річку двічі не ввійдеш,
Вода тече... і дні твої спливають...
Але чомусь граблі завжди знайдеш,
Чи то вони самі тебе шукають?..

Наступиш так, що іскри із очей!..
І боляче... і соромно... і гірко!..
І думаєш у темряві ночей,
Що, може, то - твоя єдина зірка?..

Здається - передбачено усе!
Вже навчений ти досвідом й роками...
Та, дідько знов тебе туди несе,
Де все довкола втикано граблями!...

Бо скільки й світу, сонця і землі,
Та до цих про ніхто про те не знає,
Хто розкладає хитро ті граблі,
Що кожен раз на них хтось наступає!...


Рецензии