Юлияна Донева - Чистник

ЧИСТНИК

Всичко,   което  достигне,
всичко, що вижда отпред -
столове, маси, бюфети,
Самчо  въвежда  ги в ред.

Баба го хвали с охота:
„Гледай го, няма и  три,
ето, че даже и плота,
с мократа гъба изтри!”

Че е чистник, се разбира -
няма две мнения тука.
С гъба праха  той обира,
после я хвърля  в боклука.

 


Рецензии