Я бов русин тай буду ным

Прошу простить меня всех русин и знатоков русинского языка. К большому моему сожалению русинский язык предан столетней украинизацией забвению и стремится к вымиранию. Огромная просьба к радетелям нашего языка и корням нашим, не судить строго, а помочь советом и добрым словом...В школе я учил русский и мову, а русинского как будто и не было. Нужна русинская клавиатура...Благо Дарю всем кто откликнется!


Я бов русин тай буду ным,
 До краю перста на долони,
 В століття я не стану тым,
 Що віру праотцю хоронит..

Нащо міняти кров і розум,
Бо своє мы приємно знаты,
З трембітою міняты мозог,
Чужим для себе тай рудні сы статы...

Коли з Карпат мы вітер віє,
Я чую дух своєї через серце волі,
Най а ні ко казаты мы не сміє,
Що йсе для мене уд смерек Карпаты голі...

Най ся зымля таков ся і остане,
Для всіх людый: румун, мадяру та русин,
Ны треба нам у Пудкарпаттю пана,
Тай тых що красти туй прийшли за ным...

Сыдит сы в Кієві, крадіт сы там,
Бо мы йсі гори не дамо ні кому,
Не буде вічно йсе терпіння русинам,
Уддаты своє гайдамакові чужому...
Я бов русином, буду ным і є,
І як би вам не бов я в тягар,
Але з Говерли Сонце руське мы встає,
І раді му зо мнов румун тай мадяр...


Рецензии