Вiйна, як буденнiсть

Йде літо, другий ( !!! ) рік війни –
Смерть кожен день збира пожертви –
Брати чиїсь, чиїсь сини
Із лав живих доходять в мертвих.

І наче спокій навкруги –
Все також в небі сонце сяє.
Кукурудзиння батоги
Пророчать добриї врожаї.

Сміються діти у дворах,
Ганяючи облізлу кішку.
Он дощик стукає об дах.
Та ні, не дуже, так – потрішки.

І людно в транспорті, в метро.
Сидять, уткнувши ніс у пресу.
А до війни… А що воно? –
Нема нам в тому інтересу.

Що далі? Хто ж про це дізна?
А, може, досить вже? Доволі?
Чи прийде в дім до нас весна
З пташиним співом в мирнім полі?

Ми – люди? Чи  шматок  лайна?
Нам за байдужість, за нікчемність
Кривавим маревом війна
Вповзла у самий мізк, в буденність…


картинка из Сети


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.