Серпневий день

Серпневий день сопе в колисці літа.
Так тихо навкруги, лиш квіти :
жоржини, мальви, чорнобривці -
його яскраві, гарні і веселі діти
ловлять з неба цілунки сонця,
і лиш метелик, що до хати залетів,
дурненький, б'ється у зачинене віконце.
Над лісом, над Дніпром, над степом
прозора тиша і якась магічна спека.
Тремтить розжарене полуденне повітря.
Величний спокій.
Куди тим геніїв полотнам ?
То є божественний, найкращий Бога витвір!
І ця мелодія, що аж за обрій ллється,
гіпнотизує душу й тішить серце.
Захочеш уявити, не уявиш,
то треба чути:
й жайворонка пісню, й стрекіт коників,
і шепіт сонних сосен,
і плескіт лагідний ріки,
і тихий вітерець,
що ледь торкається бджолиних крил,
і ніжно, бережно посеред цвіту в'ється,
не струшуючи навіть золотий квітковий пил.
Чи є десь там на небі справжній рай, не знаю,
але я Господа благаю,
щоб якомога більше дарував мені
таких миттєвостей солодких і натхнень,
щоб милувати, малювати і сприймати,
як скарб цінніший, кожен новий день.


Рецензии
Красиво очень,хучь трохи и не вразумил.

С УВАЖЕНИЕМ и ПРИЗНАТЕЛЬНОСТЬЮ.

Сергей Замай   28.10.2018 00:09     Заявить о нарушении
А я впевнена, що Ви все зрозуміли саме так, як треба)

Щиро дякую Вам, Сергій!)

Наталья Днепровская   28.10.2018 08:17   Заявить о нарушении
На это произведение написано 18 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.