Валерий Брюсов - Не плачь и не думай -

        Valeriy Bryusov

              * * *
Don't cry and don't muse -
The past years passed!
With the joyful noise
The light pours on us.

When sleeping,  you die
And rise in the morning -
Then look at the sky
Without such longing.

Eternal - desired,
From bitterness - hold ward...
Just never be tired
For moving forward.

               * * *
Не плачь и не думай:
Прошедшего - нет!
Приветственным шумом
Врывается свет.

Уснувши, ты умер
И утром воскрес,-
Смотри же без думы
На дали небес.

Что вечно - желанно,
Что горько - умрет...
Иди неустанно
Вперед и вперед.

9 сентября 1896


Рецензии