Вiйна

Як далі будемо ми жити,
Коли закінчиться війна?
З ким далі будемо «дружити»,
За «дружбу» - заважка ціна...
Бо ми терпіли довго, аж занадто,
Це обговорення ідей,
Коли планета поділилась раптом
На людей і не людей.
Як далі будемо ми жити,
Коли закінчиться вона - війна?

Як довго будем пам'ятати
Нашестя «братньої» чуми,
Що кинула зерно розбрату
Поміж батьками і дітьми?
Як розірвався весь наш світ надвоє -
На друзів і на ворогів,
З одного боку - біль і чорне горе,
А там - скажених гавкіт псів.
Як далі будемо ми жити,
Коли закінчиться вона - війна?

Як довго будем шанувати
Вдів молодих, сирІт малих?
Скажіть, коли той день чекати,
Що ми забудемо про них?
Коли щодня ми будем зустрічати
На тихих вулицях своїх
Двадцятилітніх сивих ветеранів,
Скалічених, без рук, без ніг...
Як далі будемо ми жити,
Коли закінчиться вона - війна?

12.05.2015

Пісня «ВІЙНА»
https://www.youtube.com/watch?v=guwxIYNWJLM


Рецензии