I не на мотузку

Я - наче сом той на гачку...
                Він плава по ріці, -
але уже на мотузку
                в рибалчиній руці.
Попустять  линву - сом (оввА!)
                пірнає аж на дно;
смикнуть - покірно підплива -
                болить йому воно.

Так ти мене, любов моя,
                тримаєш "на гачку"! -
Вже ні на крок від тебе я.
                ...І не на мотузку.


Рецензии