Ласта ка

            
Шчабеча ластаўка пад дахам,
альбо iмклiва  ў далеч мчыць,
на зайздрасць больш павольным птахам,
нiбы маланка зiхацiць.
Росчырк крылаў i зiгзагi,
не ведая нi скарг, нi ведаў,
вяртаецца пад сваi дахi
з неабсяжных абшар свету.
 Не заўважыш, як аднойчы
не бачна з выраю прымчыць.
Мабыць у дзень, а мабыць ноччу
ды завiхрыцца  ў аканц.

Для нас з табой цудоўны прыклад,
каб не ведалi спачыну.
Ды не стагналi: “ Блага! Прыкра!”
Толькi змораны спачылi.
Шчабеча ластаўка пад дахам,
цi iмкнецца  ў неба жвава,
любуюся нястомным птахам...
Назiраць жыцце цiкава.


Рецензии