Деми Руссос. Тени

Shadows of a thousand faces
Keep on turning in your mind,
And forgotten names and places
Never really left behind.

Is it your imagination
Seeking shelter from the rain,
Or a long self-conversation
Once again.

Shadows never point a finger
At the things you say or do,
Silently they seem to linger
Any way you may run to.

Sharing every joy or torment,
Every laughter or despair,
Facing you at any moment
If you dare.

Gentle hearts at once surrender
At what you didn’t understand,
Conquest of the night that ended,
Holding you with trembling hands.

In a book a four-leaf clover
Marks the days at below,
Till she found that it was over
Long ago.

Little things had lost their meaning,
Leaving only emptiness,
Tender words and simple feelings
Never eased your angriness.

Yesterdays remain so certain
And tomorrow’s round the bend,
Can you read the line that dark ends
On your hand.

Both ends of a candle burning
Shine so brightly for a while.
Wrinkles of a life reflecting
In your smile.

Shadows never point a finger
At the things, you say or do.
Silently they seem to linger
Any way you may run to.

Sharing every joy or torment,
Every laughter or despair,
Facing you at any moment
If you dare.

Тени

Тысяч лиц кружатся тени
Наяву или во сне.
И имен, и мест, в забвеньи 
Не оставленных вполне.

Под дождем мои сомненья
С непокрытой головой
В разговоре откровенья
Самого с собой.

Тени не дают оценок
Грешным помыслам твоим.
Молча следуют по стенам
За тобой путем любым.

Разделят печаль и радость,
Смех и слезы, жизнь и смерть.
Навсегда с тобою рядом,
Лишь заметь.

Сердце нежное оставит
Неизвестности свой страх.
Сумрак ночи умирает,
Не скрывая дрожь в руках.

Меж страниц цветок счастливый
Отмечает наши дни
До тех пор, пока мы живы,
Не закончились они.

Смысл мелочи теряют,
Оставляя пустоту.
Страсть твою не облегчают
Нежность слов и легкость дум.

Прошлое так сердцу мило,
День грядущий скрыт дождем.
Линий жизни на ладони
Не прочтем.

С двух концов свечей горящих
Жизнь, хоть ярче, не длинна.
Но в улыбке настоящей
Грусть видна.

Тени не дают оценок
Грешным помыслам твоим.
Молча следуют по стенам
За тобой путем любым.

Разделят печаль и радость,
Смех и слезы, жизнь и смерть.
Навсегда с тобою рядом,
Лишь заметь.


Рецензии