Акафiст i камiнь

***

Кам`яний акафiст
Рай зацвiв розкiшно
Пекло опустiло
Через Тебе, Дiво,

Радуйся, Царице,
Преблага надiє,
Cонце мореплавцiв,
Поможи, Всепiта

Вiдмикаєш дверi
О, досвiтня зоре,
Свiтла, що вiд Свiтла,
Безупинна слава

Вiрних провiднице,
Ти Христа явила
Не вiдкинь молiння
Ниво милосердя

О, покрове свiту,
Чистоти вiночку
Дерево, що родить
Овочi всiм вiрним

Ублагання Сина
I грiхiв прощення
Ти вмiстила Бога,
Дiвство-материнство

Вiдродила Мати
У грiсi зачатих
Скарбе невичерпний
Пахощiв Христових

Вежо непорушна
Храмiв Бога-Слова
Вранцi дай почути
Милiсть iзбавлiння

Просимо Тя, Дiво,
Ти моли Icуса
Приєднай усiх до
Вiри Православ`я


       220715    22.08

*В стихотворении использован «богослужебный украинский» язык


На фото: статуя Девы Марии в Ивано-Франковске


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.