Батькiвська порада

БАТЬКІВСЬКА ПОРАДА

Якось в серці стало більше
Безладу, ніж ладу;
Побіг мерщій до батечка
Питати поради.

- Скажи, тату, скажи, любий,
Як спокій вернути
Серед розбрату людського,
Серед горя й скрути?

- Горе й скрута були завжди, -
Від нього почув я, -
Я ж світові, - мовив далі, -
Відчай не дарую.

Послаб струни на гітарі -
Чи вона озветься?
Дуже струни понатягуй -
Вона ледь здригнеться.

Тим вернув мені татусик
І радість, і спокій.
Я вже більше не боявся
Що цей світ жорстокий.

Легко грати на гітарі,
Коли струни ладні,
І пісні співати легко
В циганській громаді.

(Гурт танцівників і танцівниць ідуть у жвавий танок)

У світі, в морі життьовому,
Циган я, живу по Слову,
Вірний звичаям циган,
Слуга роду, серцю пан!

Хор

Ми в цім світі, наче вдома,
Ведемо танок невтомно,
Вірні звичаям циган,
Саме Небо в поміч нам!


Рецензии