Маладых вянчаць вязуць

 
Сёння  ў  хаце  ў нас  васэля
Сын  нявестку  прывядзе
І  погэтаму  не  дзіва
Што народ  сюды   ідзе             
              Ідзе свой  і  незнаёмы
              З  хутароў  і з  іншых  сел
              Каб  адправіць  маладога
              З  маладою  ў  касцёл
Вось  ідуць  сусед  з суседкай
Першы  ў  вёсцы  сусед  пан
Ідуць  цёткі  дзед  і баба
Кожны  госць тут  быў  жадан
              У дзьвярах    хто   задзяржоўся
              Зайсці   думае  ці  не?
              Гасцей   бацька  азірае
              І  ў  хату   іх  заве
Уздоўж  сцен  у  радок  лавы
Садзіць  бацька  ўсіх  людцоў
Мяса,   хлеб,  бульба,   капуста
Ляжаць   кучы  сялядцоў
              Самагонку   наліваюць
              Пье  радня  і  сват  і  кум
              Стаіць   гоман,  ходзяць  чаркі
              Аж   па   вёсцы  ідзе  шум
Дзе  музыка   дай   музыку 
Хочуць   госці   тра-ля-ляя
Дай  за   млодых   патанцуем
Так  каб  бухала  зямля
               Малады  із   маладою
               Пакідаюць   стол,   гасцей
               Да   касцёла   выязжаюць
               Павянчацца   ім  скарэй
Стаіць  тройка   маладога
Троя  чорных  жарабцоў
А  другая  тройка  з  белых
З  маладой  да  абразоў
              Зямлю  коні  капытамі
              Б'юць   не  могуць   устаяць
              А  за  імі  вазоў   дзесяць
              Мы  гатовыя! - крычаць
Вышаў  бацька   вышла   маці
Абразамі   маладых
Пажагналі  пажадалі
Адпусцілі  вараных         
         Пугі   ўдарылі   як   громы
         Коні   з ходу   рысь   бяруць
         Званкі   з медзі  зазванілі
         Маладых   вянчаць   вязуць


Рецензии