Циганський шлях

ЦИГАНСЬКИЙ ШЛЯХ

КУДИ ПРЯМУЮТЬ РОМИ?
(так назвати всю концертну програму)


1 Голос: Бахт ромескірі - дром баро*. (*Доля циганська - велика дорога).
2 Голос: Кай джян о романе чхав?** (**Куди прямують Роми?)
1 Голос: Йоне джян кійо баро форос*** (***Вони торують шлях до великого міста).
2 Голос: Те дел о Девел о дром лачхо!**** (****Хай дасть Бог добру путь!)

Про дикий степ і зорі над рікою
Нам все частіше відають пісні.
Невже цигани замість волі і спокою
Обрали міст акорди голосні?

Тепер вагон - ото і вся кибитка,
А потяг - ніби коник вороний.
Дідівську скрипку, десь, як чую зрідка, -
З душі зринає щирий відгук мій.

Приспів:

Пісня рома - жива і невтомна,
Мов світлий вогонь молитов.
Ром почувається всюди, як вдома,
Так в серці панує любов.

Над містом ранок неповторний зріє,
Дитячим сміхом золотиться дім.
Дружина ніжна на ім;я Марія
До столу щось смачне готує всім.

Як не радіти, не цвісти душею!
Син цигана, сам батько для синів,
Плекатиму з родиною своєю
Насущний хліб і животворний спів.

Приспів:


Рецензии