Сэрца гордую думу думае

Страцім-лебедзь мой краю,
Страцім-лебедзь мой краю,
ты вякамі трываеш цемры сквапную зграю,
Страцім-лебедзь мой.

Вам зайздрошчу ўслед, птушкі белыя,
на краі зямлю шлю тугу сваю,
на абрывістым лёсу беразе
сэрца гордую думу думае.

Страцім-лебедзі людзі,
Страцім-лебедзі людзі,
б"юць вятры ў нашы грудзі,
адкажыце, як будзем,
Страцім-лебедзі.

Дай мне промнікаў, сонца яснае,
дайце перыйкаў, птушкі смелыя,
я б зрабіла з іх крылы шчасныя
Страцім-лебедзям, Русі Белае.


Рецензии