Дай Бог...

                «Дай бог слепцам глаза вернуть
                и спины выпрямить горбатым…»
                - Евгений Евтушенко

Дай Бог сліпцям всім зір без засторог,
і спини випрями усім горбатим.
і бути богом трішечки, дай Бог,
але не бути трішечки розп'ятим.

Дай Бог, не вляпатись у власті,
героєм не уславитися лживим,
багатим бути, але не украсти,
якщо, звичайно, так можливо.

Дай Боже, бути тертим калачем,
щоб зграя нічия не зжерла,
тюремщиком не бути і не втікачем,
ні катом, ані жертвою.

Дай Бог поменше рваних ран, руїн,
коли іде велика бійка.
Дай Бог побільше не однакових країн,
не втративши своєї тільки.
 
Дай Боже, щоб моя країна
мене не відштовхнула каблуком.
Дай Боже, щоб моя дружина
мене любила навіть жебраком.

Замкнути брехунам, дай Бог, уста,
глас божий чути у дитячім крику.
Дай Бог, живим побачити Христа,
нехай не в чоловічому, так у жіночім лику.

Не хрест – безхрестя ми, без втоми,
несемо, і згинаємось убого.
І щоб не звіритись у всьому,
дай Бог, ну хоч би трохи Бога!

Дай Бог всього, всього, всього
й відразу всім - щоб було видно ...
Дай Бог всього! Лиш не давай того,
за що нам потім буде стидно.


Рецензии