Z mojego okna wypatruje ciebie

Z MOJEGO OKNA WYPATRUJE CIEBIE


Z mojego okna wypatruje ciebie,
Przy wschodzacym ksiezycu na niebie,
Widze kolory: bialy, niebieski, rozowy
I chmury, ktore stoja w miejscu obrazowo.

Ja widze drzewa w sukniach sezonowych
I ciebie w moim oknie wypatruje znowu.
A wokol mnie panuje wyjatkowa cisza,               
Wiosna nadeszla i lato powoli sie zbliza.

O przyjdz do mojej duszy spokoj!
Daj mi radosci, chociaz odrobine, bol ukoj.
Ja tyle lat przez dzien, przez noc, do rana
Bylam i bede miloscia twa ogrzana.


05-04-2015

                ***

AP(wersja oryginalna)


Рецензии