Уйлар

Бушлык булса ике арада
Сунэ, янмый сою учагы,
Каты бэгырьдэн чэнчеп эрни
Юк жылытмый сойгэн кочагы...

Салкын караш, тэмсез сузлэрдэн
Булган жылы эйлэнэ колгэ
Йорэктэге кайнар хислэрдэ
Очып китэдер шул эче жилгэ.

Бар нэрсэдэн артык куйгачтын
Якын итеп ачкач йорэкне,
Жайга салган шушы тормышны
Ташларгамы, юк,дип кирэге...

Йорэк эрнеп бер озелер ахры
Отытырмы, юкмы назларны,
Бер мизгелгэ килгэн бу доньядан
Кадерлерэк, тагын ни бармы?

Яратам,дип нигэ эйтергэ сон
Белмэгэчтен сою догасын !
Ялгыз калгач кына анлыйлардыр
Бэхет югалтунын жэзасын...


Рецензии
Бик матур эйтелгэн:сою догасы...Кызык, чыннан да андый дога бармы икэн ул???

Ирида Акалы   25.07.2015 22:38     Заявить о нарушении
Сэлэм Ирида! Бар инде ул чынлап укый белсэн, белмэгэннэргэ авыр ойрэту...

Рябина Хат   02.08.2015 20:06   Заявить о нарушении