Костовци. По отцовским стежкам. укр. язык

         По батьківським костовецьким стежкам.

                500 річчю села Костовці Брусилівського району
                Костовецьким родинам Лаврінчуків,Габенців,Онищенків,
                Святненків,Буханевичів,Кондратюків,Малишів,
                Федорчуків,Янчуків,Маціевичів,Здраків та інших.
Керівникам торгового питомника садового парку"БРУСВЯНА" родині Дмітріевих,автору книжки з історії села "Костовці.Двадцяте століття:люди та їх долі"Габенцю Володимиру та моему батьковіЛавренчуку (Лаврінчуку) Якову Івановичу кавалеру "ордена Знак Пошани" ,Заслуженому раціоналізатору лісового господарства УРСР" та "Кращому раціоналізатору СССР" ПРИСВЯЧУЕТЬСЯ:

          
Батьківське село,- рідна сторона,
Де земля в житах, соняхах та сади-краса.
Родове село,память й оберіг,
В сиві вже роки побачити я зміг.

Пойшов по польовій,героям уклонився,
Тут живе Лавріна рід,тут батько народився.
Запахані поля,як вартові стоять,-
І в такій красі,тільки пісні співать.

Колись ліси садили тут дядько та мій батько,
Тепер все обробляє "БРУСВЯНА" по -хозяйськи.
Тут для рослин й дерев "пологовий будинок",
Радість для людей:киян й житомирянок.

Хто не утрымавсь в небі,вертаеться додому,-
Земля нам заповіт!"-вклюсь поєту дорогому.
Хай сонечко засяє,над костовецьким ставом,-
Родини хай живуть, сімейним щирим ладом.

Наснаги й людських сил,та жить по заповіту,
Костовцям дитячий сміх й не бідувать,а жити.
По-батьківським стежкам,не легко мені ходити,
Та треба їх пройти,- ми селянської України діти.

               ПЕТРО ЛАВРЕНЧУК ПОЕТ.ПИСЬМЕННИК ІСТОРИК

           с.КОСТОВЦІ 11 ЛИПНЯ 2015 року.ФЕСТИВАЛЬ "Бруствяна-крос".


Рецензии