Светител Порфирий

На небето има светец,
който за мен неуморно се моли.
Със светителски славен венец
ден и нощ предстои пред Престола.

С омофора си свят на епископ
ме покрива грижовно и тайно
и за всичко, което поискам
в молитва, пред Господ ходатайства.

Как сиротна бях без застъпник –
едноименен свят покровител!
Колко плахи, объркани стъпки
правех към Бога аз – земният жител.

Но с църковните мои пастири,
той в духовния свят ме поведе.
Благодаря ти, светител Порфирий,
за покрова незрим и неведом!

 


Рецензии