Сонце та хмари

По байці Е. Гребінки «Сонце та хмари»

Так любо, гарно у природі,
Ось світить сонце, гріє всім,
Сховалося за хмари в небі,
І виглядає граючись.

Та набундючилася хмара,
Клубочиться, темніє  вся:
- Не буду гратись із світилом,
Бо на людей я дуже зла!

Закрию небо і сховаю,
Ті золотаві промінці,
Дощем усіх людей злякаю,
Щоб не раділи сміючись!

Ось дощ пішов. Де хмара ділась?!
Калюжна темна лиш  вода,
А сонце знову засміялось,
Радіють люди промінцям.

В природі є розумна мудрість:
До відома,  відома всім,
Що скільки б хмари не хмарились,
До сонця тягнеться весь світ!

2014г.


Рецензии
ВАлентина. Спасибо за строки. С праздником - Днём 8 Марта!

Игорь Хомяков 2   06.03.2016 10:38     Заявить о нарушении
Радостное спасибо, Игорь за поздравление! Вам также весеннего настроения и творчества1

Васютович -Большакова Валентина   11.03.2016 15:12   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.