Про крота

У народі добре знають
Крота як тварину,
Він маленький, має ціну
За чорну хутрину.

Сліпий злодій, боязкий
До світу байдужий,
Риє нори у землі,
Пакостить на полі.

І живе він лиш для себе,
Про себе лиш дбає,
Усе тягне та ховає,
Спасу вже не має!

Чималенько є кротів
І серед народу,
Якось в шубі хутряній
Зустріла одного.

Усе крав та ніс до хати,
Все ховав  в комори,
Збудував такі паркани -
Не видно хоромів.

Не дай Боже на Землі,
Бути їм при владі,
Ох і риють ті кроти,
Там, де їх посади!

Ось і гонимо кротів,
Кричимо щодуху,
Та включаємо сирену,
Хай втечуть  від шуму.

Хай живуть собі подалі -
Сліпі і байдужі,
А людям  гарно на Землі
З серцем не байдужим.

15.02.12


Рецензии