Соловейко та папуга

Вийшла якось у садочок
Подивитись на квітки
І послухати природу,
Спів пташиний на весні.

Біля дому у садочку
Соловейко щебетав,
Мова та співуча, гарна…
Щирий спів за душу взяв!

Раптом із вікна почулось:
- Так, співець не гожий ти,
В мене спів найкращий в світі –
Вчили мене хазяї!

Це папуга кривоносий,
В клітці бігав і кричав.
- Добре, - соловей промовив –
Ти нам краще заспівай!

І скрипучий, нецензурний
Крик почувся у тиші,
Був пронизливий, гортанний –
Розлетілись всі пташки.

Заховалися мурашки,
За мурликали коти
І загавкали собаки –
Розтривожилися всі!

Людям добра та наука,
Про культуру мова йде,
Ви папугами не будьте  –
Соловейків спів живе!

   2010 рік


Рецензии