Нi миру, нi вiйни...

Ні миру, ні війни. А так – суцільний мотлох…
Тут ходить по стерні кривавий, ситий Молох.
Спустошені поля, розтрощені оселі,
Де зірки височать через розбиті стелі.

Ні миру, ні війни. Ховаючи усмішку,
Тут радо ходить Смерть між праведних і грішних.
І косить врожаї – по три, по п’ять, по десять.
І погляди чужі ворожі кола креслять.

Ні миру, ні війни. І в душах – повний холод.
Війна – це тільки смерть, це сльози, кров і голод.
А миру, ні, нема… Чекає мати сина…
Оранта померла? Чи нас Господь покинув?

Що сталося так враз, що хижаками стали?
У спадок дітям всім ми що подарували?
Не сміх, життя й любов – жахливі, чорні сни.
Такий страшенний світ – ні миру, ні війни…


фото из Сети


Рецензии
Девиз политиков: Разделяй и властвуй. Эта первопричина раздела мира.

Юрий Алешин   05.09.2015 11:00     Заявить о нарушении