Павуки

У світі править капітал
Павук у центрі здоровенний став,
Як сіткою накрив всіх павутинням,
І жертву - здобич піджидає там!

Сховався й щупальцями
Павутинням грає,
Відпустить, то натягне,
То знов петлю тягне!

Смакує від агонії людської:
Та  насолоди від отрути дорогої,
Жирує наш павук, той капітал,
Політиків, банкірів талісман.

Вони всі почувають як володарі Землі,
Їм добре лиш тоді, коли слабкі усі,               
Народ в липкому безладі, без прав,
Коли  голодні, бідні і без знань.

…Ось так живемо в Всесвіті Землі,
Один у златі, інший в бідноті,
Один як злодій, інший в боротьбі
За честь і волю, і за правду на Землі….

….По – філософськи мудра байка ця:
Єднаймось розумом!  Благослови, Земля,
Єднайтесь, люди, Мудрістю віків,
Нам  краще жити без злодійства  павуків.   
               
Нехай в природі будуть павуки
І гідність буде правити людьми,
А павутиння будуть як зв’язки
В культурі і в науці, і в житті…

Хіба, так важко зрозуміти це,
Що жити краще там де мудрість є,
Де процвітання мови й мир людей
Та доброчинність людяних ідей!
               


 

30.06.09.


Рецензии