Хуыздаер фын

Хонын мае хуыздаер бонтае.
Каецыты нае зыдтон рисын.
Альбомаен, аенгом бинонтау,
Сае къамтае аембырдаей сисон.

Худаег аемае цины цаутае,
Ракаенин се`ппаетдаер размае.
Уадз аемае ма зыной фаутае,
Уадз аемае айрох уа азым.

Сныв каенин аеваелмонаей,
Таерккъаевдатае нае уынгтае`хсынаен.
Ныййарджыты та аерыгонаей,
Райдзаест бонтае аерымысынаен.

Хъаелдзаег ,рухс баераегбонтае
Раесугъд адаемты худгае.
Саердыгон,хъарм райсомаей,
Дыргъдоны баелаестае цудгае.

Амондджын нывтае фаемысын,
"Маегуыр ,дам ,йае фынтаей у хъал."
Мае саер ма се`руаджы уаелаемае фаеисын,
Хъысмаетаей куы исын мае хал.


Рецензии