Югалттым мэнгелеккэ

Югалттым мэнгелекэ

Мин бит сине яшьлегемдэ
Сайладым гомерлеккэ.
Гомеремнен уртасында
Югалттым мэнгелеккэ.

Серле кузлэренне сирпеп,
Карап торасын мина.
“Бергэ картая алмадык”,-
Диясен кебек гуя.

Якты йолдыз булып балкыдын да,
Сунден, куктэн кинэт атылдын.
Кунелемнен яшерен почмагында
Мэнге сунми торган ут булдын.

Яз айларын шашып яраттын син,
Анламыйча, беркон шул язлар
Мэнгелеккэ аердылар безне,
Шуна котмим хэзер мин язлар.


Рецензии