Тукай мэнге улемсез

Мэнге яшь син безнен кунеллэрдэ,
Шигырьлэрен синен улемсез.
Тормыш шэмен бигрэк иртэ сунгэн,
Шуна йорэк эрни,кунелсез.

Синен шигырьлэрнен тэмен белеп,
Ятлый идем сабый чактан ук.
Алар мэнге минем кунелемдэ,
Эйтерсен лэ, инде аткан ук.

Туган телнен кадерен белергэ
Синен шигырьлэрен ойрэтте.
«Тукай» дигэн йолдыз кабынганга
Халкым горур хэм дэ куэтле.

Горурланам синен исем белэн
Аталганга мин яшэгэн урам.
Адашмаска ойрэттен син безне,
Кинэт кенэ килеп чыкса буран.

Туган телем, Тукай телен ойрэткэнгэ
Рэхмэт эти-эни, эби-бабама,
Хэм дэ мэнге рэхмэтле мин
Татар теле укытучым-Рашидэ апама.


Рецензии
Родной язык, Ваш и Тукая,
Я к сожалению не знаю,
Спасибо маме и отцу,
Что хоть по русски говорю! ))

Казанцов   31.07.2015 23:46     Заявить о нарушении
Спасибо Вам за отклик!Желаю творческих успехов.

Фирдавса Ханафиева   01.08.2015 13:45   Заявить о нарушении