Сэяхэт

Булдым эле, дуслар, сэяхэттэ,
Йоздем эле бик зур корабта.
Барып кайттым шигырь иллэренэ,
Илхам алып кайттым пар атта.

Лермонтовнын ялгыз парусымы,
Эллэ Тукайнын бу пар аты.
Эллэ инде узе Хэсэн Туфан
Болытларны куып таратты.

Бер жинеллек сизеп кунелемдэ,
Хыялларым чынга ашканга,
Егылмаска уйлап ябыштым мин
Чабып барган житез кашкайга.         


Рецензии