Книга воспоминаний начинается с обложки - укр

Книга спогадів починається з палітурки

Товариш зробив світлину,
схожу на палітурку книги під назвою «спогади».
Козацька старшина трави мандрує лугом.
Позаду ліс обійма межовий горбок.
З допомогою червневої спеки і «фотошопу»
відчуття таємничої строготи
стає лейтмотивом сухого пейзажу,
за яким - джерельна прохолода думок.
У правому нижньому куті я б розмістив
сімку щасливих живозелених літер.
Прізвище автора в цю палітурку,
схожу на широке вікно, я б тулити не став.
Автор з’явиться в довгій череді сторінок,
поки що білих, які гортатиме вітер.
Той самий вітер, що живе у подиху
щирого здивування - «Невже це я написав?»
Сашко, друже, дякую тобі за твої мандри
вперті, за романтичні митецькі клопоти.
Оце буде номер, якщо, і дійсно,
від палітурки твоєї сьогоднішньої завтра почну
писати книгу спогадів! Втім, ще треба знайти
серед дитячого мотлоху старі скороходи-чоботи
і трофейний ліхтарик-ковбаску "Даймонд",
бо без них не здолати дорогу - довгу, нічну.

24.06.2015

Вірші надихано світлиною Олександра Фролова "Літо":


Рецензии