Живи

Живеш собі й працюєш
У пору молоду,
Заможно чи бідуєш
В суспільства на виду.

І крутишся мов білка
У колесі буття.
Гріхів наробиш кілька
І так без вороття

У світ той безгріховний.
Де жити мріяв ти,
Хоча і різномовний,
Без воєн й бідноти.

Були гріхи лукаві,
Придумав їх не ти
Звичайно не в забаві,
Минути б бідноти..

Були гріхи й невільні,
Які ти теж робив,
Із друзями вже спільні
Й себе занапастив.

Та це усе в минулім,
Не робиш нині їх.
Та й досі ловиш кулі
З минулого за гріх.

І молишся, мій Боже,
Гріхи прости мені
І Він прощає схоже,
Прийшли бо ліпші дні.

І ти живеш спокійно
У світі доброти,
З тобою всім надійно,
Бо вірний друг це ти.
24.06.15.



               


Рецензии