Архiтектурне кохання

Моє кохання, як атлант: тримається щосили.
Твоє пішло крізь двері, хоч гарно, та пішло.
Моє кохання - стеля: високе, гарне, чисте.
Кохання - це мистецтво, що в нас обох жило.

Твоє кохання схоже було на золотиння -
Багато обіцяло і мало так дало.
Відносини - ліпнина. Хоч зовні і красиво,
Але насправді гіпс, що стиснутий в одно.

Я - дівчина-бароко (суцільна насолода),
Караваджо, Рубенс - то все суцільне я.
Ти, навпаки, - зразковий, основа праць Декарта.
Чому тоді зіткнуло з тобою нас життя?

Хтоб знав, що вид мистецтва завдасть такого болю?
Немов вструмили в спину великий гострий ніж.
Я доповзу, не бійся. Лишилося ще трохи.
Я кров'ю на підлозі малюю нам рубіж.


Рецензии