О дзякую, Божа!

О дзякую, Божа!

Ялей Твой ільецца не мерай!
Ты жЫвіш залевай,
што шэпча збалелай душы:
"Любоў пераможа.
Усё."
Спадзяюся і веру:
у моры Любові
растануць зямныя глыжы.


О, дзякую, Божа!

Ты лекуеш сэрца — як сонца,
якое праменнем
праз хмары сыходзіць у свет —
і міласць,
                і радасць,
                і ласку
струменіць бясконца,
каб кожны сасмяглы
аблашчаны быў і сагрэт.

О, дзякую, Божа!

Я веру —
пакАяння хвалі
прабудзяць зямлю ад забыўнасці — 
цяжкага сну.
І тыя, хто ўчора
Хрыста да крыжа прыбівалі
сягоння ў рыданнях
сваю спавядаюць віну.

О, дзякую, Божа!

Прымі і мой плач як падзяку —
за тое, што смецце з душы
дапамог мне змясці —
і думкі, і словы мае, і учынак усякі
па міласці Божай
Агменем Сваім
асвяці!


Рецензии
Благодарю, Лаззаро, за эти стихи, из глубины духа пришли. Счастья и радости в светлый день Рождества Христова!

Елена-Есфирь   06.01.2016 11:12     Заявить о нарушении
Спасибо, Елена!
Благословений Божьих Вам!

Лаззаро   06.01.2016 20:59   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.